Elkészült a világ legnagyobb Erős Pistája

Az üzem 8 milliárd forintból, részben kormányzati támogatásból épült. Az új gyár úgy néz ki, mint egy gigantikus Erős Pistás üveg. Ettől a mérettől beltartalmát tekintve sem maradt el: a gyártókapacitása 12 ezer tonna – az még gombócból is sok!

Nem csoda, hogy az Univer ilyen tekintélyes beruházást valósított meg a régióban:az elmúlt 45 évben saját termeltetési rendszert alakítottunk ki és jó kapcsolatot ápolunk a Kecskemét környéki gazdákkal, akik továbbra is a legjobb minőségű terményeikkel alapozzák meg a hamisítatlan Univer-ízeket. Tehát biztos lehetsz benne, hogy a zöldségek nagy része, amelyből kedvenc ételízesítőid készülnek, itthon teremnek: mintegy 600 hektárnyi erős- és édes fűszerpaprika, pritaminpaprika és kápia, valamint fokhagyma, vöröshagyma és torma. Ha jártál valaha az Alföldön, talán már el is autóztál mellette.

A felhasznált zöldségek sorából már sejtheted, hogy Pistának osztoznia is kell az új helyen. És tényleg: ide költözött minden klasszikus magyaros ételízesítő – a szintén hungarikum Piros Arany mellett Édes Anna, Gulyáskrém, Fokhagymakrém, Vöröshagymakrém, Reszelt Torma és Haragos Pista gördül le a gyártósorról.